top of page

Yanmar - az "okos" mezőgazdaság eszköze

A termőföldek mérete korlátozott, az élelmiszerek iránti kereslet a népesség növekedésével együtt növekszik, ezzel párhuzamosan a gazdálkodók száma csökken, így a a fenntartható mezőgazdaság kialakítása íránt egyre nagyobb a kereslet. A Yanmar elkötelezett híve a fenntarthatóságnak, így a legmodernebb intelligens technológiák bevezetésével támogatja a mezőgazdasági ágazat fennmaradását és fejlődését. Az intelligens rendszerek bevezetése hazánkban is elkerülhetetlen lesz, így most megmutatjuk, hogy mely területeken segítik ezek a gépek a gazdálkodók életét.Az okos megoldások előnyei

  • A munkaerőhiány miatt kialakuló kapacitáscsökkenés megoldása

  • Hatékonyabbá teszi a termelést, és csökkenti a költségeket

  • Az új technológiák vonzóbbá teszik a gazdálkodást a fiatalabb nemzedék számára is.

  • Adatgyűjtési funkciók a termesztési tervekhez vagy az alkalmazottak képzéséhez.

  • Lehetővé teszi, a munka optimális időben történő elvégzését, akár az éjszakai munkavégzést is, ezáltal az időbeosztás is rugalmasabbá válik.


A mezőgazdaság jövőjének alakítása a YANMAR technológiával

A YANMAR 2011 -ben kezdte el egy robot traktor fejlesztését, és 2016 -ban megkapta a 7. Robot Awards mezőgazdasági, erdészeti és halászati ​díját. A YANMAR azóta is folytatja és tökéletesíti a mezőgazdasági gépek robotizálását. A SMARTASSIST és a távérzékelés révén a hozamfelügyeleti funkcióval felszerelt intelligensgépek segítik a gazdákat a munka pontosságának javításában, a hatékonyabb tervezésben. A cél, hogy tapasztalattól függetlenül mindenki pontosan és hatékonyan végezhesse a mezőgazdasági munkát, ezért a YANMAR tovább bővíti az intelligens mezőgazdaságra összpontosító kezdeményezéseket.


A „SMARTPILOT” a Yanmar intelligens mezőgazdasági berendezéseinek neve, amelyek képesek automatizált működésre.


Együttműködés több traktor használatával:


  • Lehetővé teszi, hogy egy kezelő kettő munkáját elvégezze

  • A traktorok táblagépről vezérelhetők

  • Pontos és egyenes munkavégzés is lehetséges a robot traktor nyomainak követésével


SMARTASSIST

A SMARTASSIST egy felhőalapú mezőgazdasági IoT-szolgáltatás, amely a mezőgazdasági berendezések működési és helyzeti információinak felhasználásával támogatja a gazdaság hatékony működését.

A jövőben az adatok elemzése egyre fontosabb lesz a mezőgazdaság irányítása szempontjából. A YANMAR Smart rendszere a SMARTASSIST -en keresztül történő információgyűjtés és -elemzés révén, az adatforrások széles körének összekapcsolásával segíti a gazdákat. A hagyományos funkciók mellett a mezőgazdasági gépek helyszíni érzékelőként is működnek, a munkaadatokat és az érzékelési adatokat a SMARTASSIST központilag kezeli. Az adatok beérkezése után a SMARTASSIST optimalizált termelési tervet készít, és a terv alapján feladatokat és munkaterületet állít be a gépek számára.

A különböző adatok átfogó gyűjtése és elemzése biztosítja a stabil minőséget és hozamot.


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
bottom of page