top of page

Timan Rc 750

távirányított lejtős fűnyíró

Timan RC-1000 távirányítású bozótvágó

TIMAN RC 3300

multifunkciós eszköz

timan_logo-korrekt-farve-med-tekst_14192.png

TIMAN RC 751

Az Ön erős partnere, ha magas füvet vagy kis bokrokat nyír meredek területeken. Kerülje el a munkahelyi sérüléseket, és végezze munkáját biztonságos távolságban, erőfeszítés nélkül, mint a gép.

Jellemzői:

- A legkompaktabb lejtős fűnyíró a piacon

- Probléma nélkül működik 50 fokos lejtőn

- Jobb és biztonságosabb munkakörnyezet

- Könnyű és biztonságos működés

- 4 fő munkáját végzi

- Dán dizájn és minőség

- Könnyen szállítható

A Timan RC-751 kitűnik alacsony magasságával. Önjáró és lánctalpakon közlekedik. Távirányítható,  fűnyíróval van felszerelve, amely még a magas növényeket is levágja. 

Könnyedén elvégzi a nehéz munkát.

A Timan RC-751 könnyedén levágja a kis bokrokat és alap hajtásokat. 60 cm-es magasságával az RC-751 a fák többsége alatt is működik, ahol el akarja távolítani a bazális hajtásokat és egyéb növekedéseket. Az RC-751 professzionális távirányítóval van felszerelve, beépített vészleállító gombbal és egyéb biztonsági funkciókkal.

A Timan RC-751 lejtős fűnyíró az erős partner, ha 50 fokos lejtőn és nehezen hozzáférhető helyeken nyír. 750 mm-es munkaszélességével a távirányítós fűnyíró a legtöbb helyen tud dolgozni, alacsony súlypontja pedig hihetetlenül stabillá teszi - még nehéz terepen is.

A vágószerkezet a gép elején helyezkedik el, ami lehetővé teszi az RC-751 számára, hogy szorosan a falak mentén nyírja a széleket. 345 kg-jával az RC-751 könnyen szállítható utánfutón vagy pickupon.

A lánctalpak egymástól függetlenül vannak felfüggesztve, így mindig 4 ponton érintkezik a talajjal. Ez megkönnyíti a gép irányítását, mert egyenletesen mozog, és egyben jól tartja a felületet, még akkor is, ha az egyenetlen.

A gyártó cég tanulmányt késztett a munkakörülményekről távvezérelt technológiájú lejtős fűnyíró/bozótvágó használatának esetére.​

​A jelentés tisztázza a kézi bozótvágó és a távirányítós bozótvágó használatának munkakörnyezeti szempontjait/hatásait.

A jelentés négy, kézi bozótvágót, majd később távirányítós bozótvágót használó cég alapján készült. A kilenc hónap alatt lezajlott vizsgálatban összesen 30 és 19 fő vett részt.

A jelentés arra a következtetésre jut, hogy a munkakörülmények tekintetében jelentős javulást lehet elérni a távirányítós technológia használatával bozótvágóval végzett munka során, és a távirányítós technológia könnyen megtanulható.

A fizikai terhelés a hát és a vállak felől csökken, mennyiségi előnyökkel jár.

Védje a hátat, a csípőt és a bokát és végezze el négy ember munkáját!

Jobb és biztonságos munkakörnyezet = kevesebb betegség miatti távollét

Ideális távfűtési csövek, napelem panelek, csapadékvíz tározók, közlekedési szigetek és más nehezen elérhető helyeken történő munkavégzéshez.

Megbízható befektetés a biztonságos munkakörnyezetbe.

Briggs & Stratton motor
14 LE
Áttétel az ékszíjakra
hidraulikus
Erőátvitel a fűnyíróra
mechanikus
Elméleti maximális teljesítmény
4500 m2/h
Maximális munkasebesség
6 km/h
Maximális működési távolság
120 m
Maximális dőlésszög
50 fok
Szabványos Y-kés
16 pár = 32 db
Fordulási sugár
0 mm
Üzemanyag fogyasztás
kb. 3 l/h
Súly
345 kg
Teljes hossz
1877 mm
Szélesség
865 mm
Magasság
600 mm
Vágási szélesség
750 mm
Vágási magasság
30-80 mm
TIMAN RC 751

TIMAN RC 1000

Fedezze fel a jövő munkagépét, amelyet úgy terveztek, hogy a kézi bozótvágók biztonságosabb, hatékonyabb és egyszerűen használható alternatívája legyen. 

Az RC-1000 sokoldalúsága és megbízhatósága a legjobb választássá teszi mind normál, mind különleges igényű terepen, minden évszakban.

 

Amiért ajánljuk:

- Probléma nélkül működik 50 fokos lejtőn

- Jobb és biztonságosabb munkavégzés

- Könnyű és biztonságos működés

- Széleskörű tartozékválaszték

- Minden évszakban megbízható

- Gyors adapter csere

- Könnyen szállítható

- Dán dizájn és minőség

 

A lánctalpak egymástól függetlenül vannak felszerelve, ami nagy stabilitást garantál még meredek lejtőkön is, mivel az RC-1000 mindig 4 ponton érintkezik a talajjal.

Az RC-1000 könnyen és biztonságosan működik nehezen elérhető helyeken, például távfűtési csövek alatt, csapadékvíz tározók körül, napelem panelek alatt és autópályák lejtőin.

 

A hosszú fű, a kisebb bokrok és a parlagfű könnyen kezelhető a fűnyíróval olyan területeken, ahol kockázatot jelent a hagyományos fűnyíró használata.

Az RC-1000 kerítések és egyéb akadályok közelében is működik, mivel a vágószerkezet a gép elején helyezkedik el.

 

Ha szebb felületet szeretne a füvének, néhány perc alatt átválthat a fűnyíróadapterre.

Az RC-1000 professzionális felhasználókkal szoros együttműködésben készült. Ez biztosítja a legjobb munkakörülményeket, és teszi lehetővé számukra a legjobb eredmény elérését.

Alacsony magasságának és alacsony súlypontjának köszönhetően a Timan RC-1000 gond nélkül megbirkózik a fűnyírással, a tuskómarással és a hóeltakarítással akár 50 fokos lejtőn is.

 

Az RC-1000 egész évben használható gép, mivel felszerelhető hóeltakarítási eszközökkel, például hidraulikus hóseprővel, V-ekével vagy dózerlapáttal, így segítségükkel télen eltávolítja a havat meredek és jeges utakon.

Az RC-1000 a kézi szerszámok optimális alternatívája, ha szeretné elkerülni a hát, a csípő és a boka sérüléseit. Jó és biztonságos munkakörnyezetet teremt.

 

Az RC-1000 biztonságos és költséghatékony befektetés, hiszen több férfi munkáját is ellátja.

 

A tuskómaróval a tuskókat könnyen és hatékonyan távolíthatjuk el olyan meredek autópálya-lejtőkön, ahol általában nehezen érhetők el más berendezéssel.

Akár 1350 mm-es munkaszélességű rotációs kaszaadatperrel és a 23 lóerős motorral az RC-1000 megbirkózik a nagy és nehezen elérhető területekkel is. Az RC-1000 a kategóriájában a legkompaktabb távirányítós munkagép, amely lehetővé teszi, hogy akadálytalanul dolgozzon nagyon szűk és járhatatlan helyeken is. A motor az alvázban helyezkedik el, így a mérete kompakt maradt és a szűkebb helyeken is elfér.

 

Opcionálisan rendelhető, felszerelhető adapterek:

 

- Bozótvágó : Az RC-1000 könnyen és biztonságosan működik akár 50 fokos lejtőn, távfűtési vezetékek alatt, csapadékvíz tározók körül, napelem panelek alatt és más nehezen elérhető helyeken.

Az 1 m-es vágási szélességnek köszönhetően az RC-1000 fűnyíró gyorsan lenyírja a nagy területeket, ahol egy normál kasza nem tud dolgozni.

Az RC-1000 segítségével a kezelő elkerüli a test vibrációját, és távol van a zajtól és a kipufogógáztól.

A fűnyíró eleje hidraulikusan megemelhető.

 

- Alternáló fűkasza: ​Az 1700 mm-es alternáló fűkaszával felszerelt Timan RC-1000 segítségével a hosszú fű levágása könnyen elvégezhető, még meredek és nehezen megközelíthető lejtőkön is.

Jelölőkkel ellátott biztonsági rúddal van felszerelve, amely lehetővé teszi a gép távoli nyomon követését a maximális vágási szélesség érdekében a kapacitás növelése érdekében.

Az RC-1000 alternáló fűkaszával több mint 10000 m2/h kapacitással rendelkezik.

Ott használják, ahol kíméletes vágást szeretnének, környezetvédelmi szempontból védett területeken vagy ahol a füvet szénaként kívánják használni.

Hidraulikus hajtású és a távirányítóval működtethető.

 

- Rotációs kasza: Az RC-1000 forgófűnyíróval gyönyörűen levágja a füvet - akár 50 fokos lejtőn is.

Miután a füvet a Gator késekkel lenyírták, a centrifugális erő feldobja a kasza részben zárt részébe, majd lefelé menet a füvet ismét kisebb darabokra vágják, amelyeket visszafújnak a fűnyíróba, így visszakerül a gyepre.

​1350 mm-es vágásszélességgel nagy kapacitást és lenyűgöző fűnyírási eredményt ér el.

Ennek a módszernek számos nyilvánvaló előnye van.

A kis fűdarabok gyorsan elpusztulnak és táplálékot adnak, így nem kell műtrágyázni.

A rotációs fűnyíró lehetővé teszi a fű szép eredménnyel nyírását olyan területeken, amelyek a hagyományos fűnyírókkal általában nem járhatók.

 

- Tuskómaró: Egy csonk nagy bosszúságot okozhat nyírás vagy hóeltakarítás során, és károsíthatja a fűnyírót. Az RC-1000-hez csatlakoztatott tuskómaróval egyszer és mindenkorra megszabadulhat a csonkoktól, még a nehezen elérhető helyeken is.

Ezek eltávolításával növelheti a munkavégzés sebességet azokon a területeken, ahol általában óvatos.

A csonk kiásásának hagyományos módja időigényes folyamat, és fennáll annak a veszélye, hogy az eltemetett kábelek megsérülnek, és nagy lyukat hagy ott, ahol a csonk volt.

Az adapter 180 mm-rel mar a talaj alá. A csonk körüli talaj érintetlen marad.

Az RC-1000-re szerelt tuskómaróval könnyen és hatékonyan távolíthatók el a csonkok többek között az autópálya lejtőin, ahol általában nehéz más felszereléssel közlekedni.

 

- Gyomkefe: A forgó gyomkefe hatékonyan távolítja el a gyomokat a járdákról, utak széléről, növényvédő szerek vagy más környezetkárosító anyagok használata nélkül. Távirányítással működik.

A forgási sebesség és a kefére ható nyomás is állítható, így optimális hatékonyságot biztosít a különböző felületeken, ugyanakkor nem koptatja feleslegesen a csempét és az ecsetet.

Könnyedén dolgozhat nehéz, akár nedves körülmények között is.

A berendezés eltávolítása és felszerelése gyors és egyszerű.

 

- Hidraulikus kefe:

A kicsi és meredek ösvények veszélyesek lehetnek a téli időben. Az RC-1000-re szerelt hidraulikus kefével az utak könnyen megtisztíthatók a hótól. A munka biztonságos távolságból végezhető.

Ha burkolt területek közelében tönkmarással, vagy bozótvágással dolgozott, a fű és a faforgács gyorsan és egyszerűen eltávolítható a kefével, és a munkaterület szép és tiszta megjelenést kap.

Egy plusz gép szállítását megspórolja, hiszen az RC-1000 egy pillanat alatt bozótvágóból, vagy  tuskómaróból hidraulikus seprőgéppé változhat.

 

- V-eke: Még a legmeredekebb utakat és ösvényeket is meg kell tisztítani a hótól és járhatóvá kell tennünk, de biztonsági kockázatot jelenthet a kezelő számára, ha a meredek, havas területen mozog.

A V-eke RC-1000-vel a kezelő vízszintes talajon és biztonságos távolságban maradhat, amíg az RC-1000 eltakarítja a havat, és járhatóvá teszi a területet.

Minden irányban állítható, így szűk helyeken is nagyon jól használható.

A munkabalesetek kockázata minimálisra csökken.

Három beállítási lehetőséggel rendelkezik:

A V beállítás nagy mennyiségű hó áttörésére szolgál – a hó mindkét oldalra hatékonyan tolódik.

Az Y beállítás akkor használatos, amikor a havat el kell távolítani a járdákról, utakról, így lehetséges a havat egy helyen összegyűjteni.

Az adapter munkaszélessége 1500 mm, és alapkivitelben gumi biztonsági éllel szállítjuk.

 

- Hószóró: A Timan RC-1000 hószóró a nagy igényekkel küzdő felhasználók számára készült, ahol nagy mennyiségű havat kell gyorsan és hatékonyan eltávolítani. 

Akár 20 méterre is kidobja a havat, így nagy segítség olyan helyeken, ahol nincs hely a havat oldalra tolni. A kívánt távolság, az irány és a magasság távirányítóról állítható.

Hidraulikus vezérléssel rendelkezik, a kifolyó 180 fokban elfordítható.

Áttétel az ékszíjakra
hidraulikus
Erőátvitel a billenőfejre
hidraulikus
Nyírási szélesség fűkaszával
1000 mm
Elméleti maximum teljesítmény fűnyíróval
6000 m2/h
Maximális munkasebesség
7 km/h
Maximális működési távolság
120 m
Maximális dőlésszög
50 fok
Szabványos Y-kés
36 db
Fordulási sugár
0 mm
Üzemanyag fogyasztás
kb. 4 l/h
Hidraulikus üzemanyagtartály
17 l
Vanguard motor
23 LE
Teljes hossz
1310 mm
Szélesség
995 mm
Magasság
685 mm
Méretek fűnyíróval
Súly
563 kg
Méretek fűnyíró adapterrel
Teljes hossz
1970 mm
Szélesség
1112 mm
Magasság
685 mm
Vágási szélesség
1000 mm
Vágási magasság
20-70 mm
Súly
423 kg
TIMAN RC 1000

TIMAN RC 3330