1.jpg
1.jpg

press to zoom
2.jpg
2.jpg

press to zoom
1.jpg
1.jpg

press to zoom
1/2
FJ SZÉRIA

FJ SZÉRIA

4ütemű fekvő motorok

FH SZÉRIA

FH SZÉRIA

4ütemű fekvő motorok

FD SZÉRIA

FD SZÉRIA

4ütemű fekvő motorok

TJ széria

TJ széria

2 ütemű fekvő motorok

TK széria

TK széria

2 ütemű fekvő motorok

FX széria

FX széria

4ütemű álló motorok

FS széria

FS széria

4ütemű álló motorok

FR széria

FR széria

4ütemű álló motorok

FJ széria

FJ széria

4ütemű álló motorok

TJ széria

TJ széria

2ütemű álló motorok

Kawasaki motorok és alkatrészek

 

Amennyiben Kawasaki motorra vagy alkatréászre van szüksége, irjon nekünk!

Készítse elő motorja modell számát, és kollégáink azonnal a segítségére lesznek!

Név *

Email *

Tárgy

Üzenet

Üzenetét sikeresen továbbítottuk!

 60 éves jubileum a Kawasakinál!

A sajtóközlemény elolvasásához kattintson ide - http://www.kawasaki-engines.eu/news/2017/01/01/kawasaki-engines-celebrate-60-years-of-engineering-excellence/

A Kawasaki Engines történelmének jelentős mérföldkövéhez érkezett az idén. 2017-ben az első általános célú Kawasaki benzinmotor gyártásának 60-dik évfordulóját az USA, Japán és az Európai Kawasaki Engines Divíziók egész évben ünnepelni fogják.

 

„Rendkívül büszkék vagyunk az Általános Célú Motorok Divíziójának[1] (GPE) elmúlt 60 évben elért fejlődésre!”, mondta Tetsuro Saito a GPE Értékesítési Osztályának Szenior Menedzsere a Kawasaki Heavy Industries-től. „Az 1957-es szerény kezdéstől, amikor még csak két motorból állt a kínálat, a Kawasaki világszerte a magas minőségű mérnöki munkáról vált híressé, mely különösen ellenálló motorokat eredményezett számos alkalmazási terület és iparág számára.”

Jack Ford, az Európai Motor Divízió Szenior Termék Menedzsere hasonlóan fogalmazott. „Az európai piac az elmúlt években hosszú utat tett meg. Napjainkban a gyártóknak egy jóval nagyobb termékpalettát tudunk kínálni, mint bármikor korábban, beleértve az elérhető legfejlettebb technológiákat is a folyamatosan fejlődő EFI modelljeinknek köszönhetően. Keményen dolgoztunk, hogy kiépítsük kiterjedt  Kereskedő Hálózatunkat, mely most már lefedi egész Európát, és jelen van a Közel-Keleten és Dél-Afrikában is. Ennek köszönhetően a szerződött szerviz partnereinknél elérhetőek az alkatrészek, szakszerviz szolgáltatások és terméktámogatások.

A Kawasaki Engines a Kawasaki Heavy Industries (KHI) Cégcsoport része, mely számos különböző iparágban – beleértve a repülőgép ipar, robotika és energia szektor is – biztosít energetikai, gyártási és szállítmányozási megoldásokat. 1957-ben az általános célú benzinmotor divíziót a KHI kitűnő mérnöki, kutatás-fejlesztési alapjaira építkezve hozták létre.

A KF3 és KF4 a legelső általános célú modellek voltak és Japánban az Kawasaki Heavy Industries Akashi Műhelyében készültek. A KF3 a Kawasaki első 2 ütemű motorja volt, míg a KF4 az első négyütemű modell, melyeket arra terveztek, hogy a japán mezőgazdaságban üzemeljenek kapákon, rizshántolókon és az első Kawasaki motoros gyalogkíséretű fűnyírókon.

A ’60-as években a motorok tovább fejlődtek, az új modellek a KF10 (KT18) és KT25 formájában azzal a céllal, hogy olyan kéziszerszámokba építsék be őket, mint a motoros fűkaszák – olyan sikeres alkalmazások, melyekről a mai napig híresek. A ’70-es években a rendkívül népszerű KG Generátorok kerültek forgalomba a KF sorozat motorjaival felvértezve.

A ’70-es években alapították meg az Egyesült Államokban A Kawasaki Motors Corp. Motor Divízióját. Ez a divízió először a minnesotai Shakopeeban indult, majd 1992-ben a michigani Grand Rapids-ba települt, ahol a mai napig is működik.

A 180-as, ’90-es években a legmeghatározóbb azon motor szériák piacra kerülése volt, melyeknek köszönhetően vált igazán ismertté a nagy teljesítményt nyújtó, kiváló minőségű berendezések által a professzionális gépek világában úgy az ipari, mezőgazdasági, gyepkezelő, mint a közüzemi alkalmazások területén.

1995-ben megalapították a Kawasaki Engines Europe-ot a belgiumi Gent városában. Ez volt az elődje a jelenlegi Kawasaki Motors Europe Engine divíziónak, mely az Egyesült Királyságban, Bourne End-ben található. Napjainkban ez a divízió irányítja ez egész európai motorpiacot egyrészt a Berendezés gyártókkal való közvetlen kapcsolaton, részben pedig a Kawasaki Európai Képviselő Hálózatán keresztül.

A közelmúlt történelme 2002 óta a Kawasaki számára a paletta szélesítést jelentette a 2 és 4 ütemű motorok piacán, a vízszintes és függőleges főtengelyű motorok piacán egyaránt – ezek a TJ, FJ-D, FJ-V, FX, FR és FS sorozatok. A Kawasaki a mai napig törekszik az innovatív megoldások fejlesztésére, kitolni a 2 és 4 ütemű motorok technológiájának határait, hogy a legjobb lehetséges teljesítményt és hatékonyságot kínálhassa. Sehol nem olyan nyilvánvaló ez, mint az EFI technológia esetében az elmúlt évek a növekvő modelszámait nézve. A folyamat elvezetett a 2016 novemberében bevezetett FX850V-EFI model amerikai bevezetéséig.

Arról, hogy a Kawasaki Engines hogyan ünnepli 60 év kiváló mérnöki teljesítményét, bővebb információt a honlapunkon talál.       

 

 

http://www.kawasaki-engines.eu/support/

 

 

 

[1] General Purpose Engine Division (GPE)